Operatur til Oslo 10 november 2001

tryllefloyten.jpg Vi var 50 stykker - med ledsagere og venner - som dro for å se og høre "Tryllefløyten" lørdag 10. nov. 40 av oss dro med bussen, de andre kom seg fram på andre måter.

Barbro hadde brukt lørdagen til å bake boller, så det ble boller og kaffe etterat Basserudåsen var passert. Ved Mjøndalen kom Mari på, og hun var overtalt til å fortelle om sitt forhold til "Tryllefløyten". En flott fortelling - debuten hennes var på Kongsberg!

Forestillingen var på norsk, med utelukkende norske solister. Det var mange "gamle" kjente: Kjell Magnus Sandve, Carsten Stabell, Tone Braaten osv. Kjent stoff for mange av oss, og en festlig forestilling. Men Mozarts karakterisering av "den mørkhudede vokteren" Monostatos hadde vel i våre dager blitt kalt rasisme? Og det var vanskelig å skjønne at det gikk nedenom og hjem med Nattens dronning og følget hennes, de bare forsvant i kulissene. Overpresten Sarastro ble sunget med stor autoritet av Carsten Stabell, som vi snart møter igjen som Paulus. Forestillingen var utsolgt allerede i mai, og salen var absolutt fullsatt.

På "Djenghis Khan" der vi spiste, fikk vi hyggelig besøk av Tone Braaten, Nattens dronning, før hun skulle videre. Da fikk vi også forklaring på hvorfor det ikke har vært noen anmeldelse i avisene: Kritikerne går ikke på operaforestillinger som har blitt vist før!

Hjemturen ble kortet ned av at Reidar på oppfordring ga en vurdering av forestillingen og manet oss til innsats for høstens store konsert.

En konserttur ut av byen en gang i halvåret er det tydeligvis mange som vil være med på. Plassbilletter er en fordel, da slipper vi å dra ekstra tidlig for å stå i kø ved inngangen. Det ble ca. 400 kr. til overs når alt var betalt, og det legger vi unna til neste tur.

Kom gjerne med forslag til konserter for våren!

Amund