Ny i Kantoriet

nyikantoriet.pngVelkommen som
medlem i Kantoriet!

Kongsberg Kantori er et aktivt kor som med glede tar i mot deg som nytt medlem.
Selv om musikken er det absolutte midtpunkt for oss, er det sosiale fellesskapet en nesten like viktig del. Miljøet og "tonen" i koret er åpent og inkluderende og medlemsmassen har godt spenn både på alder, sangerfaring og yrkesbakgrunn. Her vil du finne en del praktisk informasjon som kan være nyttig for deg den første tiden.

Øvelser
Øvelsene holdes i Kongsberg kirke eller på Menighetssenteret i Hyttegata hver torsdag kl. 19 - 21.30.
Øvelsene starter med en stemmeoppvarming, før vi går i gang med innøvingen av de verkene vi skal framføre på neste konsert.

Stemmeleder
Hver stemmegruppe har en stemmeleder som skal sørge for at du som nytt medlem finner deg vel til rette. Er det noe du lurer på, må du gjerne kontakte stemmeleder. Ikke vær redd for å spørre!

Stemmelederne er:
Sopran: Anne Karin Risvåg Amundsen 
Alt:  Lise Knudsen
Tenor: Solve Smemo
Bass: Kurt Friborg

Fravær
Aktive medlemmer har møteplikt på hver øvelse. Dersom du ikke kan komme på en øvelse, skal du gi beskjed. Dette kan du gjøre ved å sende en SMS (eller ringe) til Hanne Toril Tøien på mobil 990 32 259 eller sende en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Kontingent
Kontingenten fastsettes på årsmøtet, og den er for tiden på kr. 1500.- pr. år. Studenter og permitterte medlemmer betaler halv kontingent. Kontingenten innkreves 2 ganger pr. år - du får tilsendt en giro på kr. 750.- (375.-) i februar og i september.

Forsangertjenesten
Styret fikk i 2006 forespørsel om koret kunne stille som forsangere under noen av gudstjenestene i Kongsberg kirke i løpet av året mot en godtgjøring til korkassa.
Det blir satt opp liste for 1/2 år av gangen. Listen publiseres i Kantorinytt, samt legges inn på interne nyheter her på web-siden. Dersom den oppsatte dagen ikke passer, må dere bytte innbyrdes.
Oppmøte er kl. 10 i kirken dersom ikke annet blir opplyst. Organisten vil da gå gjennom salmene og programmet for gudstjenesten før denne starter kl. 11.00. Det er lurt å stille i korantrekk, da vi ofte står synlig for menigheten.

Deltagelse på andre gudstjenester
Kantoriet deltar på gudstjenestene i Kongsberg Kirke 1. påskedag, Alle helgens søndag og 1. juledag.

17. mai
Det er tradisjon at vi stiller opp og synger på sykehuset hver 17. mai kl. 13. Vi synger da hovedsaklig norske sanger fra cappella-heftet.

Cappella-heftet
Kantoriet synger i all hovedsak kirkemusikalske verk, men vi har også et Cappella-hefte, som er en samling "lettere sanger" som vi tar med på turer og framfører i andre uhøytidelige sammenhenger. Du skal få utdelt dette heftet når du begynner i koret.

Noter
Styret/dirigenten kjøper inn noter til de verkene vi skal synge, og medlemmene kjøper notene av oss til innkjøpspris. Det betyr at disse notene er dine til odel og eie. Ta godt vare på dem - det kan hende vi skal synge verkene flere ganger.

Antrekk
Damer
: Svart antrekk - overdel med lange ermer, bukse eller skjørt under kneet, svarte strømper og sko. Hvis du vil bruke smykker, skal disse være diskrete.
Herrer: Svart overdel, svart bukse, svarte strømper og svarte sko.
Alle: Det er mange i koret som sliter med allergier. Du skal derfor ikke ha parfyme - verken på øvelsen eller på konsertene.

Permisjon
Søknad om permisjon skal sendes skriftlig til styret. Det kan søkes om permisjon for inntil 1 år av gangen. Permitterte medlemmer betaler halv kontingent, har stemmerett på årsmøtet, og kommer gratis inn på korets konserter.

Utmelding
Utmelding av koret skal skje skriftlig til styret. Medlemsskapet fornyes automatisk hvert år hvis ikke utmelding foreligger innen 1. desember eller 1. juni.