Nyheter

GLOGERFESTSPILLGUDSTJENESTE SØNDAG 28. JANUAR

 

Festspill 2018 - liten

 Søndag 28. januar deltar vi i Glogerfestspillgudstjenesten sammen med Oslo Kammerakademi og sopranen Isa Katharina Gericke der vi vil fremføre Gloria av Poulenc i en kammermusikalsk versjon i gudstjenesten. 

Bildet er fra øvelsen i Kongsberg kirke tirsdag 16. januar 2018. 

Symfonisk julekonsert

plakat jul 2017

PR julekonsert 2017

Vårkonserten 2017

Plakat Kantoriets vårkonsert 2017

Det ble en flott vårkonsert søndag 26. mars 2017 kl. 19 i Kongsberg kirke - Kongsberg Kantori sammen med et utvidet Bragernes Barokk framfører verker av Bach. Solister er Daniel Sæther, kontratenor, Robert Lind, tenor og Eirik P. Krokfjord, baryton. 


Det var mange positive tilbakemeldinger etter konserten:

- Gratulerer!! Flott konsert i dag!! Krevende reportoar! Meget bra gjennomført! Nydelig klang ! Meget god dynamikk! Dyktige solister, både de innleide og ikke minst egne! All grunn til å være stolt !!

- Strålende og fantastisk framføring med så mange flinke folk. Jeg er dypt imponert! Takk for en stor opplevelse!!!

200 sang Mozart i kirken

 

Ashampoo Snap 2016.11.16 09h51m59s 030

Mozarts sagnomsuste Requiem fra komponistens dødsår 1791 sto på programmet da sangere fra fjern og nær satte hverandre stevne i Kongsberg kirke.

Mozart 1

200 sangere dannet et mektig kor i Kongsberg kirke lørdag kveld

Konserten lørdag kveld er videreføring av en årlig tradisjon som startet under Reidar Hauge i 1987.

Bachs juleoratorium og Händels Messias har avløst hverandre på «For Alle» som konsertene kalles. Til kirken var det kommet imponerende 200 sangere som dannet et mektig kor. De hadde trosset snøføyka og reist fra f,eks. Geilo, Porsgrunn, Skien og Oslo. Sangere fra England og Belgia hadde også meldt seg på og kommet den lange veien til Kongsberg. Medlemmene i Kongsberg kantori stiller alltid opp på disse konsertene. Rundt 500 tilhørere var på plass.

For første gang var det Mozart i år, og musikalsk leder Mathias Anger skal ha honnør for å fornye tradisjonen med dette verket. Requiem er krevende å fremføre, men det var en fornøyelse å oppleve sangere og musikere som leverte svært godt. Alle sangerne har år i kor bak seg. Kulturen og disiplinen som skal til, har de under huden. Det bidrar til god flyt. Sangerne virker sikre og messen er vel innøvd hjemmefra. Når det fylles godt opp på sopran, alt, tenor og bass som her, blir det en fulltonende korklang.

Vi kunne glede oss over et riktig godt orkester med lokale strykere og fiolinisten Birgitte Stærnes som konsertmester. Sammen med de helprofesjonelle blåserne i Marinemusikken fra Horten, ble det vellykket. I Requiem har blåserne særlig viktige roller.

Fire unge solister viste at det nå er en ungskog av store sangtalenter i Norge. Sopranen Ragnhild Thuu Austnaberg sang seg opp etter en litt forsiktig start, og vi fikk høre en stemme som har potensial i seg til noe virkelig stort. Eva Landro er en mezzo som løste oppgaven flott. Tenoren Robert Lind som er svensk med bosted i Oslo, får nok snart solistroller på operaen. Eirik Krokfjord er en bassist med kraft og driv i foredraget.

Mozart 2 

Mozart 3

Ashampoo Snap 2016.11.16 10h11m49s 037

Fra Laagendalsposten mandag 6.november 2016 Tekst: Knut W. Hermansen. Alle foto: Cato Martinsen 

MOZARTS REQUIEM I KONGSBERG KIRKE LØRDAG 5. NOVEMBER 2016

150 sangere i prosjektkoret "For Alle" fremfører den opprinnelige versjonen av Mozarts "Requiem".

I 1987 ble de tre første kantater av Juleoratoriet framført i Kongsberg kirke for første gang. Det skulle gå 12 år før verket igjen ble framført. Etter en vellykket Messias-framføring i 1998 fortsatte vi suksessen med Juleoratoriet for Alle i 1999 og siden er det blitt Messias og Juleoratoriet annethvert år. Initiativtaker for prosjektet var kantor Reidar Hauge. Hans engasjement for dette prosjektet lever fortsatt i trofaste korister. I år ønsker vi å invitere dere inn i Mozarts verden med verket Requiem.

Vi håper både korister og publikum vil like at vi nå introduserer et nytt verk for dette prosjektet!

Medvirkende:
Prosjektkoret "For Alle"
Ragnhild Thuu Austnaberg - sopran
Eva Landro - mezzosopran 
Robert Lind - tenor
Erik Krokfjord - bass
Blåsere fra Marinemusikken
Sammensatt orkester 
Kunstnerisk leder og dirigent: Matthias Anger

Bill.: 250,- / student og honnør 200,- / barn under 15 år gratis