Nyheter

Hva skjer i koret i 2014?

Jubileumsåret 2013 har inneholdt mange flotte musikalske opplevelser. Nå ser vi framover mot et nytt innholdsrikt 2014. Har du lyst å dele disse opplevelsene med oss?

 Chichester-Psalms

 På Glogerfestspillgudstjenesten søndag 26. januar framfører vi Bernsteins Chicester Psalms - et spennende og annerledes verk akkompagnert av Oslo Kammerakademi.

 

 

Vårkonsertene blir lørdag 26. april i Nore kirke og søndag 27. april i Kongsberg kirke. Programmet vil bestå av norsk musikk i anledning 200-års jubileet for grunnloven, og vi får med oss både en klassisk strykekvartett og folkemusikere.

Bl.a vil en del av verkene hentes fra Calmar-samlingen: Calmar

Det finnes en notesamling fra Kongsberg med tittelen Pars Prima af Den Spillendes Tidsfordriv bestaaende udi een Samling af adskilig Smukke Stykker til Claveret for fattede. Samled per M. Calmar Kongsberg 14. Januarii Anno 1751. Notesamlingen er en unik kilde til kunnskap om musikalske impulser og hva som ble spilt på Kongsberg på midten av 1700-tallet. 

Utdrag fra Calmar-samlingen blir arrangert for kor, og blir urframført i forbindelse med vårens konserter.

St Nicolai kirche

Mye av programmet fra vårkonserten tar vi med oss på kortur til Berlin 5. - 9. juni. Der skal vi bl.a ha konsert i St. Nicolaus kirche i Spandau. 

 

 

 Carl Philip Emanuel Bach

Høstens hovedfokus vil rette seg mot Carl Philip Emanuel Bach og hans Magnificat som skal framføres på konsert i Kongsberg kirke søndag 16. november sammen med barokkorkesteret Capella Vitalis Berlin.

 

Vi vil gjerne dele disse opplevelsene med flere sangglade medlemmer. Liker du å synge?

Kom gjerne innom på en øvelse eller kontakt vår dirigent Matthias Anger eller en i styret.