Nyheter

Kantoriet til Berlin i pinsen 2014

St. Nikolaikirche-kopi   

Kongsberg Kantori har hatt en fantastisk kortur til Berlin 5.-9. juni med med mange flotte musikalske, kulturelle og sosiale opplevelser – bl.a båttur, operaforestillingen Il trionfo del Tempo e del Disinganno av G. F. Händel, kulturfestival, museer, flotte severdigheter og sydende liv i Berlins gater.

Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche- kopiEt stort høydepunkt var å få synge på gudstjenesten i Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche 1. pinsedag. Det var spesielt sterkt å framføre Nystedts Peace og Norsk salme i denne kirken, det symbolske sentrum av Vest- Berlin, og et anti – krigsminnesmerke for fred og forsoning. Gudstjenesten ble ledet av biskopen i Berlin, Markus Dröge, og på orgelkrakken satt en av Europas fremste utøvere av orgelimprovisasjon, Wolfgang Seifen. 

Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche kor-kopi                                                                                                       

Senere samme dag holdt Kantoriet konsert i St. Nikolaikirche i Spandau, en gammel bydel i Berlin. Konserten var en videreføring av konsertene i Nore og Kongsberg i april, men framføring av norsk musikk gjennom 200 år - fra folkemusikk, via klassiske verker til moderne kormusikk. Med på konserten var vår kjente sopran Isa Katharina Gericke som formidlet Halfdan Kierulf og norske folketoner med stor innlevelse. Med var også folkemusikerne Anne Svånaug Blengsdalen og Svein Westad, som ved hjelp av hardingfele, langeleik, munnharpe og lyre presenterte Norge på en fantastisk måte. Konserten var godt besøkt, publikum var strålende fornøyd, og det var mange positive tilbakemeldinger. 

St. Nikolaikirche