Nyheter

Flott førjulskonsert sammen med PUST

En PUST i bakken

Med et litt hardere lys en vanlig under en julekonsert, fikk publikum bløte toner fra vokalgruppen PUST og Kongsberg kantori.

Gruppen PUST skapte julero i Kongsberg kirke.

Gruppen PUST skapte julero i Kongsberg kirke. (Foto: Eigil Kittang Ramstad)


   
  http://track.adform.net/C/?bn=5250975;adfibeg=0;cdata=sSaZMKX1EFu8A4UJEgNOU7YOdUVzdRtEvlwqfZ97wBrzaQUdS0CRoicYOcS1F0IOYgp8OQMtxUhlYC6Iq83ymuy48QUbJfmv_Ypj4Sjh7nFY-5nwkLwnQ1ssuB8yiCF7w3iI60gHGBc1;;fc=1;CREFURL=http%3a%2f%2fwww.laagendalsposten.no%2fkonsert%2fjul%2fkongsberg-kantori%2fen-pust-i-bakken%2fs%2f5-64-130550%3fns_campaign%3deditorial.article%26ns_mchannel%3deditorial.facebook%26ns_source%3deditorial.facebook%26ns_linkname%3deditorial.share.article%26ns_fee%3d0;C=1" style="box-sizing: border-box; color: inherit; width: 1px; height: 1px; display: block; border: 0px; background: 0px 0px;">

  Ja, for publikum er jo vant til litt mer «lysshow» under de stemningsfulle konsertene i Kongsberg kirke. Men i all sin enkelhet ble lyskasterne glemt og tonene fikk komme i førersetet.

  Stress ble til ro

  For det var både kjente og litt mer ukjente juletoner PUST presenterte i kirken onsdag kveld. Uten et eneste menneskeskapt instrument, men kun med sine – skal vi kalle dem himmelsk skapte – stemmer, klarte de å gi en stresset kveldsvakt litt ro på en ellers hektisk aften.

  Og det er akkurat det de seks medlemmene i gruppen gjør i desember. De fyller kirker, kulturhus og konsertscener i Sør-Norge og serverer sin meditative, stemningsfulle og evig beroligende musikk for nordmenn som ønsker «Julero». Med sine skrå blikk på hvordan de selv opplever jula og julestria, ble publikum også kjent med hver og en av dem.

  Kantoriet var med

  Pust består av Camilla Susann Haug (sopran), Anne Hilde Grøv (sopran), Elisabeth Anvik (alt), Mattis Myrland (tenor), Håvard Gravdal (baryton) og Mads Iversen (bass).

  Med seg på konserten hadde sangerne i PUST også Kongsberg kantori. Byens eget kirkekor var under ledelse av kantor Matthias Anger, og de framførte to julesanger mens hovedpersonene selv fikk en, ja, pust i bakken.

  Kongsberg kantori sang to sanger.

  Kongsberg kantori sang to sanger. (Foto: Eigil Kittang Ramstad)