Store ressurser for kulturlivet

Matthias Anger ble tildelt Kongsberg kommunes kulturpris 2021 sammen med Anne Svånaug Blengsdalen.

I 2021 ble Kongsberg kommunens kulturpris delt mellom to personer; Matthias Anger og Anne Svånaug Blengsdalen. Begge to betyr mye for Kongsbergs musikkliv!
Ifølge juryen har de to et stort hjerte for egen sjanger og samarbeid med det frivillige musikkliv. Begge to er, og har vært store ressurser for det lokale kulturlivet i Kongsberg. Juryen mener også de er gode formidlere, kreative og tar i bruk sjangeren sin og tradisjonelle arenaer på nye måter.
Både Anger og Blengsdalen har gjort større oppsetninger opptil flere ganger i Kongsberg.

«Kvalitet til fingerspissene»
For Anger, som selv var til stede på utvalgsmøtet da prisvinnerne ble kunngjort, kom dette som en stor overraskelse.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette var jeg absolutt ikke forberedt på

Matthias Anger til Laagendalsposten.

Men etter at det største sjokket hadde lagt seg, understreket han at det er en stor ære – ikke minst synes han det er hyggelig å dele prisen med Anne Svånaug Blengsdalen.

– Det er et flott kulturliv i byen og mange gode kandidater. Jeg synes også det er veldig positivt at kommunen deler ut en sånn pris, og det å få kulturprisen er både hyggelig og forpliktende

Matthias Anger til Laagendalsposten.

Mattias er utdannet i Berlin og har en allsidig bakgrunn. Han begynte sin musikalske utdanning som cellist, og etter hvert som sanger i det prestisjetunge kringkastingskoret Wernigerode i Tyskland.
Han har blant annet studert kirkemusikk og fordypet seg i historisk fremføringspraksis. Han flyttet til Norge i 1997, har tatt hovedfag i piano, dirigert flere kor og ledet flere kunstneriske prosjekter, ifølge Wikipedia.
Fra 2009 har han vært ansatt som kantor i Kongsberg menighet og kunstnerisk leder og dirigent for Kongsberg kantori. Av juryen betegnes han som en person med meget stor kompetanse, kvalitet til fingerspissene, allsidig og nytenkende.

(Tekst Laagendalsposten 17.11.21. Bilde Vibe Haugejorden)