Minnekonsert søndag 17. oktober 2021

Søndag 17. oktober 2021 hadde Kongsberg Kantori planlagt sin høstkonsert i Kongsberg kirke sammen med sopranen Tone Elisabeth Braaten, Ensemble Allegria og Oslo Kammerakademi. Isa Katharina Gericke som opprinnelig hadde rollen som solist måtte dessverre melde sykdomsforfall.

Onsdag 13. oktober ble livet på Kongsberg snudd på hodet i forbindelse med drapssakene i Kongsberg sentrum. Både dirigent og flere av kormedlemmene var personlig berørt av hendelsene, og det ble bestemt at den opprinnelig oppsatte høstkonserten skulle gjøres om til en åpen minnekonsert i Kongsberg kirke søndag 17. oktober kl. 18.

Alle aktørene sammen var enige om at det ble viktig å gjennomføre konserten for å samles og utrykke sorg, støtte og samhold gjennom musikken, men noe av orkester-repertoaret ble endret, og det ble lagt inn tekstlesning mellom musikkinnslagene slik at dette ble en verdig minnekonsert. Fellesverket Mendelssohns Psalm 42 “Wie der Hirsch schreit” passet godt inn i programmet for minnekonserten og ble framført i sin helhet.

Tilbakemeldingene fra publikum og presse i etterkant var udelt positive:

Kongsberg kantori leverte en konsert som gjorde inntrykk på både egen dirigent og publikum. Med seg hadde de Ensemble Allegria, Oslo Kammerakademi og solist Tone Elisabeth Braaten. Musikk fra både Mozart, Strauss, Brahms og Mendelssohn sto på repertoaret.

Det ble en vakker og verdig konsert med tekstlesning av både sogneprest Reidar Aasbø og fungerende daglig leder for Glogerakademiet, Marit Lund Bjørnsen.

Så mange som 615 personer søkte seg til kirken denne søndagskvelden. Køen utenfor var lang lenge før dørene åpnet.