Olle Holmgren – bass-solist på Messias-konserten i november

Olle Holmgren f. 1980 er fra Borlänge i Sverige, men har bodd i Oslo siden 2001. Han er den første som noensinne har en bachelorgrad i klassisk gitar og samtidig en mastergrad i sang fra Norges musikkhøgskole.

Han har vært fast medlem av Det Norske Solistkor siden 2005 og i tillegg til å være en ettertraktet ensemblesanger har Olle et aktivt frilansliv, både som gitarist og sanger (og også i kombinasjon) med særlig vekt på kirkemusikk. Han har vært solist med bl a KORK, Oslo-Filharmonien, Stavanger Symfoniorkester, Det norske kammerorkesteret, Accademia Bizantina, Dalasinfoniettan, Barokkanerne, Bergen barokk og Svenska barockorkestern.

2013 var Olle delaktig som solist i Europa-premieren av Lera Auerbach’s A capella-opera ”The Blind” i forbindelse med Trondheim Kammermusikkfestival. Operaen vekket stor oppsikt ved urpremieren i New York tidligere samme år.

2015 har Olle bl a medvirket i Cecilie Ores nye opera ”Adam&Eve – A Divine Comedy” som ble fremført både ved Festspillene i Bergen og på Ultima-festivalen i Oslo.

2016 hadde han hovedrolle som Sveriges statsminister, i urfremføringen av Kjell Habbestads nye opera”Karlstad 1905” som handler om den svensk/norske unionsoppløsningen.

I mai 2017 debuterte han i Oslo konserthus som en av solistene i Kurt Weills “Die 7 todsünden.” Albumet “Portraying passion” fra den produksjonen ble belønnet med en Spellemann.

2018-2020 bodde Olle i Berlin der han bland annet jobbet med ensembler som «Sirventes Berlin» og «Vocalconsort Berlin».